Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és AMI

2023.10.17

A hangszerprojekt

Aki nyomon követi munkásságunkat, tudja, hogy a nyár elején egy jótékonysági koncert keretein belül pénzt és hangszereket gyűjtöttünk az Ady Endre Iskola kórusának. A gyermekek nagyon tehetségesek, a tanáraik roppant kitartóak és mindent megtesznek a lurkókért.

A zene közösséget épít, kiutat, kapaszkodót ad azoknak a gyermekeknek is akiknek kilátástalannak tűnik az életük. Ezáltal pluszban tartozhatnak valahová.

A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése. A népek legendái isteni eredetűnek tartják. S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk, olyan világba, melyet megismerni nem, csak sejteni lehet.             /Kodály Zoltán/

Dunakeszin, Lujzi néni felajánlott a kis kórusnak egy zongorát, amit sok sok évvel ezelőtt a férjével hitelre vásároltak 2000 forintért, de fizetésünk összesen nem volt 200 forint. 

A zongorát több támogatónk összefogásával restauráltuk, és a Sport Car Autócentrum, illetve Gergely István segítségével "elröpítettük" az új tulajdonosainak.

A gyerekek hatalmas szeretettel vártak minket. Előző posztunkban már írtunk arról, hogy mivel támogattuk eddig őket.

Sokan nem tudjátok milyen iskolába járni úgy, hogy nincs füzeted, ceruzád vagy akár tolltartód! Ha szívesen segítenél nekik, nekünk ebben akkor figyeld következő posztjainkat!