Mikulás ünnepség a Tiszán 2022.12.05.

2022.10.20


A Maradjatok Gyerekek alapítvány pályázatot hirdet a Tiszavasvári Bűdi roma gyermekek Mikulás ünnepség keretében megrendezendő ajándékok gyűjtésére.

A támogatók alapítványunknak átadnak 600 darab mikulás csomag összeállításához szükséges alapanyagokat. Csokoládékat, apró játékot, mikulás zsákot, melyeket az alapítványi tagok és önkéntesek szorgos kezei széppé varázsolnak.

A Tiszavasvári Önkormányzat ingyen rendelkezésünkre bocsátja a Találkozások Házát, ahol egy pár órás Mikulás ünnepség keretein belül pár önkéntes, akik Mikulás ruhát öltenek, megajándékozzák alapítványunk nevében a gyermekeket.

Amennyiben a 600 darab Mikulás csomag nem lelne gazdára, Budapesten belül házhoz visszük egy-két családnak a csomagokat.

A pályázóknál nincs megfelelési kötelezettség, mindenki aki mély szegénységben él a telepen, részt vehet az ünnepségen, s megajándékozzuk a Mikulás bácsi által egy csomaggal.

A program menete:

2022.12.05-én Tiszavasváriban a Találkozások házában 15:00-21:00 között három mikulás átadja a gyermekeknek az összekészített csomagokat.

A program célja:

A mélyszegénységben élő családok gyermekeinek egy kis örömet szerezni. Alapítványunkkal többször jártunk a Tiszavasváriban, ahol felmértük az ottani helyzetet. Sajnos a napi szintű megélhetés sem sikerül a családoknak, az ünnepnapok még sokkal szomorúbban telnek mint a hétköznapok. Ajándékokra még annyira sem telik.


HO-HO-HO-HO